Çığır İlbaş

Kişisel Verilerin Korunmasında Uyum Süreci

Kişisel verilerin korunması konusunda uluslararası kapsamda yapılan düzenlemelerin geçmişi 4 Kasım 1950 tarihli “İnsan Hakları ve Özgürlüklerinin Korunmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesi”ne dayanmaktadır.

5 Dakikada Hack

Google’da çeşitli sorguları arayarak güvenlik açığı bulunan siteleri listelemek çok kolay. Bu işleme yeraltı dünyasında ve ağ güvenliği literatüründe Google Dorking adı veriliyor.

Play Store Mart 2019 Engeli

Google Play, 9 Mart 2019 tarihinde uygulama yetkileri için yeni bir düzenlemeyi duyurup aynı gün gerekli değişikliği gerçekleştirdi.

Zombi Bilgisayarlar

Bilgisayarlarıın çeşitli virüs ve trojan gibi kötücül yazılımlar marifetiyle saldırganların kontrolü altına girmesine “zombi bilgisayar” adı veriliyor.

Geleceğin Ağı Meshnet

“Seattle Meshnet” projesinin liderlerinden Dan Ryan, meshnet sisteminin merkezi telefon dinleme ve internet takip sistemlerini bir anlamda devre dışı bıraktığını söylüyor.

E-Devletlerin Dünyası

E-devlet, devlet tarafından işletmelere ya da bireylere sunulan mal, hizmet veya bilgi temini ve satın alımını ifade eden bir e-ticaret modelidir.

Dünyada İnternet Yasakları

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü tarafından yayınlanan güncel listede, İnternet erişiminde en katı yasakları uygulayan ülkeler Çin, Myanmar, Küba, İran, Kuzey Kore, Suudi Arabistan, Suriye, Türkmenistan, Özbekistan, Vietnam, Bahreyn ve Beyaz Rusya olarak sıralanıyor.

Derin İnternet Nedir?

İnternet’in yaygın bilinen yöntemlerle erişilmeyen bölümleri üzerinde araştırmalar yapan Mike Bergman, 2001 yılında “Derin İnternet” kavramını ortaya çıkardı.